Barion Pixel

Egybesült hús

 

Remek fogás hidegen, melegen!

Nagyon kevés befektetett idő ellenére napokig tudunk mihez nyúlni, ha a munkából hazaérve valami ínycsiklandóra vágynánk!

HOZZÁVALÓK:

ELKÉSZÍTÉS:

  1. lépés: A húst betesszük egy magasabb falú tűzálló edénybe. A kókuszolajat felolvasztjuk és elkeverjük benne a fűszerket, ízesítőket (ajvár, balzsamecet, szójaszósz, erőleves por, gomba pesto), jól bedörzsöljük a húsba az így kapott pác levet.
  2. lépés: Meghámozzuk és feldaraboljuk a zöldségeket. Nyugodtan lehet nagyobb darabokra, hiszen a hosszú, lassú sütési idő alatt így is krémesre sülnek. 3. lépés: A sütőt előmelegítjük 200 ‘Cra, először magasabb hőfokon sütjük nagyjából 20-30 percig fedő nélkül, majd visszaveszük a hőfokot 170-180’Cra és fedővel lefedve (alufóliával letakarva) sütjük további 1,5-2 órán át, ha a hús átpuhult, készen is vagyunk, azonban ha vki szereti pirultabban, akkor ismét fedő nélkül 200-220’Con még 10-15 percet piríthat rajta, mégpedig úgy, hogy előtte a kisült szaftból néhány evőkanállal a húsra mérünk. 

Melegen a pépessé sült zöldségek kenyérre kenve fenségesek! 

Következő napokon, pedig a hús salátával, főzelékek feltétjeként, de krumplival, kenyérrel is fantasztikus lakoma!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.