kiemelt termékek

további termékek

A MÁRKÁRÓL

Litvánia az egyik legtisztább levegőjű ország a világon, köszönhetően annak is, hogy területének mintegy harmadát erdők borítják. Ezek jelentős részében nyírfák nyúlnak az ég felé, melyekből a vilnius-i székhelyű SipSap cég száz százalékban természetes és tiszta italainak legfontosabb alapanyaga, a nyírfanedv származik.

Nem tudja mindenki, de a nyírfaerdők fáit az északi emberek évszázadok óta csapolják favizükért. A legjobb minőségű nedvhez március elejétől, 2-4 héten át lehet hozzájutni, miután a hőmérséklet elérte a 4-6 Celsius fokot: az egészséges fa törzsén kis lyukat fúrnak, az ezen keresztül távozó nedvességet pedig összegyűjtik. Egy-egy fából szezononként közel 100 liter nedv nyerhető, természetesen a növény károsodása nélkül. A fából származó éltető nedv kristálytiszta és az északi erdők minden viszontagságot lebíró erejét hordozza magában, minőségére pedig különösen ügyelünk: a gyűjtés GMO-mentes, minősített bio erdőkben zajlik.
.

TOVÁBB A TERMÉKEKHEZ

KÖZEL A TERMÉSZETHEZ

A nyírfanedv allergénmentes ital, s javítja az anyagcserét, emiatt ajánlott a napi étrendben tartani. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy energiatartalma alacsony, 100 ml mindössze 3 kalóriát tartalmaz.

A nyírfa nedve érzékeny és kényes, gyorsan pusztulni kezd, a SipSap laboratóriumaiban azonban folyamatosan fejlesztik a módszereket, melyekkel minősége megőrizhető, míg eljut a vásárlók poharaiba. Mindez természetesen tartósítószerek nélkül és az összes értékes tulajdonság megőrzésével történik.

TOVÁBB A TERMÉKEKHEZ

A TERMÉSZETES MEGOLDÁS

A litván cégnél zajló másik fontos innováció a nyírfa nedvéből készült italok újabb és újabb ízesítéseinek kimunkálása. A favíz alapvetően édes tónusú, és annál édesebb, minél hidegebb volt a megelőző tél. Ezt az adottságot meglovagolva és fejlesztve a SipSap készít italt áfonyával, vörösáfonyával, mentával, citromlével, gyömbérrel és lime-mal, aloe vera darabokkal és rebarbarával. Talán mondani sem kellene, hogy az összetevők tisztasága és természetessége alapkövetelmény.

TOVÁBB A TERMÉKEKHEZ

Kapcsolódó cikkek

Naracsos gyömbéres kardamomos torta

  Hozzávalók: 200 g datolyapaszta  115 g olvasztott vaj 150 g barna cukor  190 g [...]

Olvass tovább!
Fenntarthatóság

Vagyis    “Úgy teljesítjük a jelen igényeit, hogy közben gondoskodunk róla, hogy a jövőbeni generációk [...]

Olvass tovább!
Élelmiszerek adalékanyag tartalma

  Az élelmiszerek iparosítása folytán megnövekedett a bennük található adalékanyagok mennyisége, hiszen a tartósításhoz ezt [...]

Olvass tovább!

Hozzávalók: 250 g olvasztott vaj  3 bögre zabpehely  2 bögre barna cukor  2 db tojás [...]

Olvass tovább!
Szilva (Prunus domestica)

Hazánk a szilva termelő országok között élen jár. Érdemes élni ezekkel a kincsekkel, amiket ez [...]

Olvass tovább!
Sütőtök (Cucurbita maxima)

Hazánkban régóta termesztik, a legnagyobb sütőtök termesztő vidék Nagydobos környékén található. Jelentősége: Különleges szerepe van [...]

Olvass tovább!
Az együtt főzés örömei

  Az otthon készült étel nemcsak ízletesebb, hanem nagy megelégedettséggel tölt el bennünket, így sokkal [...]

Olvass tovább!
Itt van az ősz, itt van újra…

Jóleső megelégedettséggel tölt el, ha visszaemlékezünk a nyár melegére, a családdal, barátokkal töltött napokra, hetekre. [...]

Olvass tovább!