Hozzávalók: 200 g datolyapaszta 115 g olvasztott vaj 150 g barna cukor 190 g liszt 1 cs. sütőpor 2 tojás 2 narancs héja reszelve 120 ml narancslé frissen facsarva(1 evőkanállal tegyünk félre a mázhoz) vagy kb. 2 cm gyömbér lereszelve 1 tk. vanília 1 tk. kardamom ¼ tk. só méz/juharszirup Elkészítés: lépés: Keverjük […]
Hozzávalók: méhviasz lap kanóc Elkészítés: Többféle módon is elkészíthetjük. Levágunk egy téglalap alakot, majd a rövidebbik oldalánál elkezdjük feltekerni, picit a kezünk melegével felolvasztva a lapot, hogy könnyen tekerhető legyen. Mielőtt feltekerjük a rövidebb oldal hosszánál 2 cm-rel nagyobb kanócot vágjunk le és illesszük a rövidebb oldalhoz. Süti kiszúró formával vágjunk ki […]
Hozzávalók: bázisolaj ( lehet mandulaolaj, jojoba olaj, oliva olaj … ) illóolaj, ami kedvünkre való görgőfejes üvegcse Elkészítés: Tegyünk az üvegbe nagyjából 50 csepp illóolajat, majd a bázisolajjal öntsük fel. Pattintsuk bele a görgőfejet és készen is vagyunk. Az üveget matricával, akril filccel díszíthetjük.
Hozzávalók: 30 g kókuszolaj / shea vaj 50 g keményítő 50 g citromsav 100 g szódabikarbóna kb. 50 csepp illóolaj szárazvirág, csillámpor, színező anyag: pl. kurkuma por, cékla por… forma Elkészítés: lépés: Tegyük tálba a kókuszolajat, keményítőt, citromsavat és a szódabikarbónát. Keverjük alaposan össze. lépés: Osszuk annyi felé, ahány féle illatú, színű golyót szeretnénk […]
Vagyis “Úgy teljesítjük a jelen igényeit, hogy közben gondoskodunk róla, hogy a jövőbeni generációk is kielégíthessék majd a saját szükségleteiket.“ Ezt a definíciót 1987-ben az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) határozta meg a Közös Jövőnk című jelentésben. De hogyan is jön ide ez a kissé szárazabb és elvontabb téma decemberben, az ünnepek, Karácsony […]
Hozzávalók: 270g konjac tészta 1 ek. szezámolaj 100g koktélrák 1 kisebb fej cukkini kockára vágva 2 db paradicsom felkockázva 3-4 gerezd fokhagyma lereszelve 1 ek. szezám mag 1 ek. szójaszósz só, bors ízlés szerint friss zöldfűszerek a tálaláshoz petrezselyem, újhagyma Elkészítés: lépés: Wokban felhevítjük az olajat, átfuttatjuk benne a fűszereket. lépés: Hozzáadjuk a […]
Hozzávalók: 1 csomag rizspapír 1 ek. oliva olaj Töltelék: ⅓ fej lila káposzta legyalulva 2 fej vöröshagyma vékonyra szelve 4-5 gerezd fokhagyma reszelve 2-3 marék sajt durvára reszelve só, bors ízlés szerint újhagyma a díszítéshez Mártogatóshoz: 1 dl szójaszósz 1 ek. sós mogyorókrém opcionális (nagyon kellemes, krémes ízvilágot kölcsönöz a martogatónak) […]
Hozzávalók: ⅓ fej gyalult lila káposzta néhány levél pak choi vékonyra vágva 1 fej hagyma vékonyra szelve 1 nagyobb répa csíkokra vágva 3-4 gerezd fokhagyma reszelve 1-2 cm gyömbér reszelve 2 ek. leves fűszer bors 1 ek. szezámmag vagy krém 25g shitake gomba 2 ek. szójaszósz 1 ek. sós mogyoró krém vagy durvára […]
Hozzávalók: 1 fej lilakáposzta víz só fűszerek: fokhagyma, rozmaring, babérlevél Elkésztés: lépés: A káposzta külső leveleit távolítsuk el. Majd mossuk meg. lépés: Vékonyan szeleteljük fel, vagy gyaluljuk le nagyjából 2-3 mm vastagságúra. lépés: Tegyük sterilizált befőttes üvegekbe a káposztát a fűszerekkel vegyítve. Használhatunk még további fűszereket is, gyömbért, borókabogyót, lilahagymát, narancs gerezdet (csak […]
Az élelmiszerek iparosítása folytán megnövekedett a bennük található adalékanyagok mennyisége, hiszen a tartósításhoz ezt a lehetőséget az ember megpróbálta kiaknázni. Az adalékanyagok szintetikus anyagok vagy természetes anyagok kivonatai. Azért kerültek az ételeinkbe, hogy növeljék a felhasználhatóság időtartamát, vagy például a csomósodásgátló anyagok, hogy az élelmiszer részecskéi ne tapadjanak össze a tárolás során. Egyes flakonokba […]










