Barion Pixel

Szilvás banántorta

Hozzávalók:  30 dkg túlérett banán  15 dkg barna cukor https://biokum.hu/termek/naturgreen-bio-finomitatlan-nadcukor-500g/ ½ mokkás kanálnyi tengeri só https://biokum.hu/termek/rapunzel-tengeri-so-finom-atlanti-bio-500g/  ½ tk. fahéj  ½ tk. szerecsen dió  1 tk. mézeskalács fűszer keverék  7,5 dkg kókuszvaj https://biokum.hu/termek/rapunzel-kokuszvaj-natur-bio-215g/ 5 dkg durvára tört tejcsokoládé https://biokum.hu/termek/rapunzel-nirwana-tejcsokolade-bio-100g/  15 dkg finomliszt  2 db tojás  4 szem nagyobb szilva ELKÉSZÍTÉS: lépés: A banánokat villával törjük össze és keverjük […]

Egybesült hús

  Remek fogás hidegen, melegen! Nagyon kevés befektetett idő ellenére napokig tudunk mihez nyúlni, ha a munkából hazaérve valami ínycsiklandóra vágynánk! HOZZÁVALÓK: 1 kg karaj  1 fej lila hagyma  2-3 gerezd fokhagyma  2 nagyobb vagy 5-6 szem koktél paradicsom  250g sült sütőtök (nyersen meghámozva és kockára vágva is megfelelő) 2 szál rozmaring (vagy 1 tk […]

Itt van az ősz, itt van újra…

Jóleső megelégedettséggel tölt el, ha visszaemlékezünk a nyár melegére, a családdal, barátokkal töltött napokra, hetekre. Minden bizonnyal sok örömteli pillanat adott lehetőséget arra, hogy kicsit kiszakadjunk a hétközapokból, a megszokottból, ilyenkor az ember sokkal inkább nyitott az új dolgokra, távol otthonról más perspektívából tekintünk feladatainkra, teendőinkre. Az ősz beköszöntével azonban sokszor ezek a tervek könnyen […]

Lágy, aromás, felejthetetlen – az arabica nyomában

A kávé világszerte emberek millióinak reggeli szertartása, társasági itala és munkaindítója. A bolygón elfogyasztott kávék több, mint 60%-a arabica fajtából származik – nem véletlenül. Az arabica nemcsak különleges ízve miatt népszerű, hanem gazdag történelme és változatos előnyei miatt is. Mi az arabica kávé? Az arabica (Coffea arabica) a legismertebb kávéfajta a világon. Főként magasabb tengerszint […]

EGY MARÉK EGÉSZSÉG

A csíráztatás gyors, olcsó és természetes módja annak, hogy friss, tápanyagokban gazdag élelmiszert termeljünk otthon. Néhány nap alatt vitamindús csírákat nevelhetsz, amelyek feldobják az étrendedet és támogatják az egészségedet. A csíráztatás lépései Válassz magot! A legelső lépés a megfelelő mag kiválasztása. Csak csíráztatásra szánt, bio minőségű magokat használj, mivel a vetőmagok vegyszeres kezelése miatt nem […]

SZÓSZKERESŐ TÉSZTÁK

Az olasz tésztakultúra változatossága lenyűgöző: a különböző formák nemcsak látványban térnek el, de az ízek és textúrák szempontjából is más-más élményt nyújtanak. A tagliatelle, fusilli és penne három olyan klasszikus, melyekhez jól megválasztott szószokkal valódi gasztronómiai élményt teremthetünk.   Tagliatelle – az elegáns tészta A tagliatelle hosszú, lapos, szalagformájú tészta; leggyakrabban friss, tojásos tésztaként készül. […]

KINT A TERMESZETBEN

Korábban szó esett róla, mit is jelent a bio életmód. A BIO jelző nem csupán egy címke a sok közül, hanem olyan fontos mögöttes munkát jelez, amiknek köszönhetően valóban vegyszer és adalék mentes élelmiszer kerülhet az asztalunkra vagy kozmetikumot, amely bőrünkön keresztül jutva teljesmértékben tud hasznosulni. Ezekkel építhetjük, segíthetjük a szervezetünk jóllétét. Ahol még ember […]