Barion Pixel

EGY MARÉK EGÉSZSÉG

A csíráztatás gyors, olcsó és természetes módja annak, hogy friss, tápanyagokban gazdag élelmiszert termeljünk otthon. Néhány nap alatt vitamindús csírákat nevelhetsz, amelyek feldobják az étrendedet és támogatják az egészségedet. A csíráztatás lépései Válassz magot! A legelső lépés a megfelelő mag kiválasztása. Csak csíráztatásra szánt, bio minőségű magokat használj, mivel a vetőmagok vegyszeres kezelése miatt nem […]

SZÓSZKERESŐ TÉSZTÁK

Az olasz tésztakultúra változatossága lenyűgöző: a különböző formák nemcsak látványban térnek el, de az ízek és textúrák szempontjából is más-más élményt nyújtanak. A tagliatelle, fusilli és penne három olyan klasszikus, melyekhez jól megválasztott szószokkal valódi gasztronómiai élményt teremthetünk.   Tagliatelle – az elegáns tészta A tagliatelle hosszú, lapos, szalagformájú tészta; leggyakrabban friss, tojásos tésztaként készül. […]

KINT A TERMESZETBEN

Korábban szó esett róla, mit is jelent a bio életmód. A BIO jelző nem csupán egy címke a sok közül, hanem olyan fontos mögöttes munkát jelez, amiknek köszönhetően valóban vegyszer és adalék mentes élelmiszer kerülhet az asztalunkra vagy kozmetikumot, amely bőrünkön keresztül jutva teljesmértékben tud hasznosulni. Ezekkel építhetjük, segíthetjük a szervezetünk jóllétét. Ahol még ember […]

KÓKUSZOLAJ A GYERMEKEKNEK

A kókuszolaj rengeteg csodálatos felhasználási területet kínál számunkra, felnőttek számára az étkezésen kívül lehet használni gyengéd sminklemosóként vagy az egész testre hidratáló krémként, de a gyermekes családok számára is hasznos háztartási alapanyag. A kókuszolajjal kapcsolatban a legfontosabb dolog az, hogy megtaláljuk a legjobb minőségű terméket. A nyers, szűz kókuszolajaink bio, hidegen sajtolt és 100%-ban nyomon […]

10 CSODÁLATOS (ÉS VÁRATLAN) MÓD A MOGYORÓVAJAK HASZNÁLATÁHOZ

A diófélék és a különböző magfélék már évtizedek óta megtalálhatók otthonok millióiban, a konyhaszekrényekben. Annak is régi hagyománya van, hogy ezen dióféléket és magféléket ledaráljuk és krémes, kenhető formában fogyasztjuk. Az elmúlt években más, különleges magfélék is felkerültek a polcokra – néhány okból. A népesség körében megnőtt a földimogyoró-allergiák száma, így megnőtt az alternatívák iránti […]