Hozzávalók:
- ⅓ fej gyalult lila káposzta
- néhány levél pak choi vékonyra vágva
- 1 fej hagyma vékonyra szelve
- 1 nagyobb répa csíkokra vágva
- 3-4 gerezd fokhagyma reszelve
- 1-2 cm gyömbér reszelve
- 2 ek. leves fűszer
- bors
- 1 ek. szezámmag vagy krém
- 25g shitake gomba
- 2 ek. szójaszósz
- 1 ek. sós mogyoró krém vagy durvára vágott sós mogyoró
- 1 ek. miso paszta
- 200g rizs tészta
- 1 ek. szezám olaj
- friss petrezselyem vagy akár újhagyma zöldje a tálaláshoz
- csípős paprika krém https://biokum.hu/termek/viragoskut-bio-csipos-rozsa-200g/ https://biokum.hu/termek/bioasia-bio-sriracha-chili-szosz-200ml/
Elkészítés:
- lépés: A zöldségeket meghámozzuk és előkészítjük, egy tálba rendezzük az összes hozzávalót.
- lépés: A rizs tésztát megfőzzük a tasakon szereplő leírás szerint. ( Nagyjából 5 perc a főzés idő.)
- lépés: A szójaszószt összekeverjük a mogyorókrémmel,ha nehezen oldódik, kis forró vizet adjunk hozzá. A mogyorókrém igazán krémes, selymes ízvilágot kölcsönöz a levesnek.
- lépés: A megfőtt tésztát rászedjük az előkészített zöldségekre fűszerekre és jól összeforgatjuk őket.
- lépés: Nálunk megoszlik, ki hogy szereti, inkább tésztásabban, inkább levesesen, így tálaláskor egy kancsó forrásban lévő vizet érdemes előkészíteni, hogy mindenki a neki megfelelő módon élvezhesse ezt az egyszerű, ámde fejedelmi fogást.
- lépés: Friss zölddel dobjuk fel az ízeket és csípős paprikával koronázzuk meg a ramenünket.



