Hozzávalók:
- 30 dkg túlérett banán
- 15 dkg barna cukor https://biokum.hu/termek/naturgreen-bio-finomitatlan-nadcukor-500g/
- ½ mokkás kanálnyi tengeri só https://biokum.hu/termek/rapunzel-tengeri-so-finom-atlanti-bio-500g/
- ½ tk. fahéj
- ½ tk. szerecsen dió
- 1 tk. mézeskalács fűszer keverék
- 7,5 dkg kókuszvaj https://biokum.hu/termek/rapunzel-kokuszvaj-natur-bio-215g/
- 5 dkg durvára tört tejcsokoládé https://biokum.hu/termek/rapunzel-nirwana-tejcsokolade-bio-100g/
- 15 dkg finomliszt
- 2 db tojás
- 4 szem nagyobb szilva
ELKÉSZÍTÉS:
- lépés: A banánokat villával törjük össze és keverjük fel a 2 tojással, habverő segítségével. Vágjuk félbe és magozzuk ki a szilvákat.
- lépés: Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat ( cukor, só, liszt, fűszerek)
- lépés: Olvasszuk fel a kókuszvajat és keverjük el benne a darabokra tört csokoládét, dolgozzuk össze a banános masszával.
- lépés: Vajazzunk ki egy nagyjából 18 cm kapcsos tortaformát, kevés barna cukorral és fahéjjal hintsük meg, helyezzük rá a megfelezett szilvákat, belsejükkel lefelé.
- lépés: öntsük rá a tésztát.
- lépés: A sütőt melegítsük elő 190’Cra és süssük a tortát 30 percig lefedés nélkül, majd további 30 percig alufóliával lefedve.
- lépés: Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e.
- lépés: A legnehezebb pont most következik, ki kell várjuk, amíg kihűl a torta, hogy le tudjuk venni a kapcsos formát!