Hozzávalók:
- Lekvár:
- Puding:
- 1 zacskó vanília puding
- Ehhez tovább 2 ek cukorra, valamint nagyjából ½ l tejre lesz szükségünk
Elkészítés:
- A szilvát mossuk meg, magozzuk ki, majd vágjuk fel nagyobb darabokra, mérjük meg a kész mennyiséget.
- Adjuk hozzá a cukrot, fűszereket, először magasabb fokozaton főzzük, amíg elkezd levet engedni, majd vegyük kisebb fokozatra és 2-3 órán át főzzük, amíg szépen szétsik és el nem kezd besűrüsödni.
- Ekkor ismét vegyük magasabb fokozatra és keverjük hozzá a pektint, így még 3-5 percen keresztül forraljuk, közben folyamatosan keverjük.
- Amint kész vegyük le a meleg főzőlapról, ha darabosan szeretjük, máris mehet a kiforrázott üvegekbe, ha inkább homogén lekvárt szeretnénk, akkor mielőtt üvegekbe töltjük turmixoljuk egyenletesre.
- Villámgyors desszertet varázsolhatunk az asztalra a kész lekvárral esős délutánokon saját magunk és a család kényeztetésére.
Főzzük meg a vanília pudingot a zacskó hátulján leírt módon, cukorból akár kevesebbet is használhatunk.
Tegyük poharakba és egy evőkanál lekvárral dobjuk fel.





