Barion Pixel

Szilvalekvár pudinggal

Hozzávalók:

  • Lekvár:
    • Szilva – kilónkként 10 dkg cukor  és 10-15g pektin, 1 tk fahéj, 1 tk. vanília
  • Puding:
    • 1 zacskó vanília puding
    • Ehhez tovább 2 ek cukorra, valamint nagyjából ½ l tejre lesz szükségünk

Elkészítés:

  1. A szilvát mossuk meg, magozzuk ki, majd vágjuk fel nagyobb darabokra, mérjük meg a kész mennyiséget.
  2. Adjuk hozzá a cukrot, fűszereket, először magasabb fokozaton főzzük, amíg elkezd levet engedni, majd vegyük kisebb fokozatra és 2-3 órán át főzzük, amíg szépen szétsik és el nem kezd besűrüsödni.
  3. Ekkor ismét vegyük magasabb fokozatra és keverjük hozzá a pektint, így még 3-5 percen keresztül forraljuk, közben folyamatosan keverjük.
  4. Amint kész vegyük le a meleg főzőlapról, ha darabosan szeretjük, máris mehet a kiforrázott üvegekbe, ha inkább homogén lekvárt szeretnénk, akkor mielőtt üvegekbe töltjük turmixoljuk egyenletesre.
  5. Villámgyors desszertet varázsolhatunk az asztalra a kész lekvárral esős délutánokon saját magunk és a család kényeztetésére.

Főzzük meg a vanília pudingot a zacskó hátulján leírt módon, cukorból akár kevesebbet is használhatunk. 

Tegyük poharakba és egy evőkanál lekvárral dobjuk fel.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.