Barion Pixel

Szilva gumicukor

Hozzávalók:

  • A lekvárhoz hasonló módon készül: 1kg gyümölcshöz 10dkg cukor és 10-15g pektinre lesz szükségünk
  • 1 tk fahéj
  • ½ tk gyömbér
  • 1 tk vanília 

 

 

Elkészítés:

  1. A szilvát mossuk meg, magozzuk ki, majd vágjuk fel nagyobb darabokra.
  2. Adjuk hozzá a cukrot, fűszereket, először magasabb fokozaton főzzük, amíg elkezd levet engedni, majd vegyük kisebb fokozatra és 2-3 órán át főzzük, amíg szépen szétsik és el nem kezd besűrüsödni.
  3. Ekkor ismét vegyük magasabb fokozatra és keverjük hozzá a pektint, így még 3-5 percen keresztül forraljuk, közben folyamatosan keverjük.
  4. Amint kész vegyük le a meleg főzőlapról, turmixoljuk egyenletesre.
  5. Tepsit vagy nagyobb tálcát terítsünk le egy sütőpapírral.
  6. Vékonyan oszlassuk el rajta a szilva krémet, nagyjából 2 mm vastagon.
  7. Szekrény tetejére téve hagyjuk száradni 3-4 napot.
  8. Miután megszilárdult, könnyen fel lehet szedni a sütőpapírról, pizzavágóval 2-3 cm csíkokra vágjuk és feltekerjük.
  9. Üvegbe téve akár hónapokon át eláll, de nálunk még 2-3 hétnél tovább nem tartott… 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.