Hozzávalók:
- A lekvárhoz hasonló módon készül: 1kg gyümölcshöz 10dkg cukor és 10-15g pektinre lesz szükségünk
- 1 tk fahéj
- ½ tk gyömbér
- 1 tk vanília
Elkészítés:
- A szilvát mossuk meg, magozzuk ki, majd vágjuk fel nagyobb darabokra.
- Adjuk hozzá a cukrot, fűszereket, először magasabb fokozaton főzzük, amíg elkezd levet engedni, majd vegyük kisebb fokozatra és 2-3 órán át főzzük, amíg szépen szétsik és el nem kezd besűrüsödni.
- Ekkor ismét vegyük magasabb fokozatra és keverjük hozzá a pektint, így még 3-5 percen keresztül forraljuk, közben folyamatosan keverjük.
- Amint kész vegyük le a meleg főzőlapról, turmixoljuk egyenletesre.
- Tepsit vagy nagyobb tálcát terítsünk le egy sütőpapírral.
- Vékonyan oszlassuk el rajta a szilva krémet, nagyjából 2 mm vastagon.
- Szekrény tetejére téve hagyjuk száradni 3-4 napot.
- Miután megszilárdult, könnyen fel lehet szedni a sütőpapírról, pizzavágóval 2-3 cm csíkokra vágjuk és feltekerjük.
- Üvegbe téve akár hónapokon át eláll, de nálunk még 2-3 hétnél tovább nem tartott… 🙂






