Barion Pixel

Sütőtökös gnocchi

Hozzávalók:

Tésztához:

Szószhoz:

  • 2-3 cikk sült sütőtök
  • besamel
  • kedvenc sajtunkból egy marék reszelve 
  • apróra vágott petrezselyem,rozmaring 

 

Elkészítés:

  1. Közepes, lehetőleg közel azonos méretű krumplikat válogassunk össze, héjában főzzük meg őket, enyhén sós vízben (20-25 perc). A vízből kivéve hagyjuk hűlni, ekkor kézzel húzzuk le a héjukat.
  2. Ha van kumprilnyomónk, törjük át rajta a krumplikat, ha nincs nagylyukú reszelőn is tökéletes lesz átreszelve.
  3. Egy tálba mérjük ki az összes hozzávalót és gyúrjuk össze.
  4. Osszuk 4 egyenlő részre és hengerítsük kb 2 cm átmérőjű rudakká.
  5. A rudakat vágjuk 2 cm-es darabokra és lobogó sós vízben főzzük ki őket (amíg fel nem jön a víz felszínére, nagyjából 3-4 perc).
  6. Amíg fő egy magaabb falú serpenyőben olvasszunk vajat, adjuk hozzá a besamelszószt, a sütőtököt 2-3 cms darabokra vágva.
  7. A gnocchit szűrjük le és szedjük bele a mártásba, adjuk hozzá a sajt felét. Jól keverjük össze.
  8. Szórjuk meg a maradék reszelt sajttal, rozmaringgal, petrezselyemmel.

 

 

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.