Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 kg burgonya
- 10 dkg “00”as liszt
- só, bors ízlés szerint
Szószhoz:
- 2-3 cikk sült sütőtök
- besamel
- kedvenc sajtunkból egy marék reszelve
- apróra vágott petrezselyem,rozmaring
Elkészítés:
- Közepes, lehetőleg közel azonos méretű krumplikat válogassunk össze, héjában főzzük meg őket, enyhén sós vízben (20-25 perc). A vízből kivéve hagyjuk hűlni, ekkor kézzel húzzuk le a héjukat.
- Ha van kumprilnyomónk, törjük át rajta a krumplikat, ha nincs nagylyukú reszelőn is tökéletes lesz átreszelve.
- Egy tálba mérjük ki az összes hozzávalót és gyúrjuk össze.
- Osszuk 4 egyenlő részre és hengerítsük kb 2 cm átmérőjű rudakká.
- A rudakat vágjuk 2 cm-es darabokra és lobogó sós vízben főzzük ki őket (amíg fel nem jön a víz felszínére, nagyjából 3-4 perc).
- Amíg fő egy magaabb falú serpenyőben olvasszunk vajat, adjuk hozzá a besamelszószt, a sütőtököt 2-3 cms darabokra vágva.
- A gnocchit szűrjük le és szedjük bele a mártásba, adjuk hozzá a sajt felét. Jól keverjük össze.
- Szórjuk meg a maradék reszelt sajttal, rozmaringgal, petrezselyemmel.
Jó étvágyat!





