Barion Pixel

Sütőtökös csirke gratin

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemellfilé
  • kevés olaj 
  • 2 szál újhagyma vagy 1 fej vöröshagyma
  • 150g sütőtök lesütve
  • besamel szósz 
  • 700 g burgonya
  • 1 ek. vaj
  • 200 ml tejszín 
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. kakukkfű
  • só, bors
  • 200 g reszelt sajt

 

Elkészítés menete:

  1. lépés: A csirkét kockázzuk fel, majd az olajon a felkarikázott új hagymával pirítsuk át, majd fedő alatt hagyjuk puhulni.
  2. lépés: A krumplit hámozzuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre ( uborka gyalu segítségével).
  3. lépés: A felkarikázott burgonyát tegyük egy vajjal kikent magasabb falú hőálló tálba. A tejszínbe keverjük el a fokhagymát lereszelve, ízesítsük sóval, borssal, kakukkfűvel majd keverjük a krumplihoz.
  4. lépés: 180-190˚C-on alufólia alatt süssük kb. 20-25 percig.
  5. lépés: Ez idő alatt készítsünk egy besamel mártást, vagy a kész besamelben keverjük el a sütőtököt ( ha homogénebb állagot szeretnénk, nagy lyukú reszelőn reszeljük le).
  6. lépés: Ha a krumpli átpuhult, oszlassuk el rajta a besamelt, rajta a húst, végül szórjuk meg reszelt sajttal.
  7. lépés: süssük további 15 percig, már fólia nélkül, hogy a sajt szépen elolvadjon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.