Hozzávalók:
- 500 g csirkemellfilé
- kevés olaj
- 2 szál újhagyma vagy 1 fej vöröshagyma
- 150g sütőtök lesütve
- besamel szósz
- 700 g burgonya
- 1 ek. vaj
- 200 ml tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk. kakukkfű
- só, bors
- 200 g reszelt sajt
Elkészítés menete:
- lépés: A csirkét kockázzuk fel, majd az olajon a felkarikázott új hagymával pirítsuk át, majd fedő alatt hagyjuk puhulni.
- lépés: A krumplit hámozzuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre ( uborka gyalu segítségével).
- lépés: A felkarikázott burgonyát tegyük egy vajjal kikent magasabb falú hőálló tálba. A tejszínbe keverjük el a fokhagymát lereszelve, ízesítsük sóval, borssal, kakukkfűvel majd keverjük a krumplihoz.
- lépés: 180-190˚C-on alufólia alatt süssük kb. 20-25 percig.
- lépés: Ez idő alatt készítsünk egy besamel mártást, vagy a kész besamelben keverjük el a sütőtököt ( ha homogénebb állagot szeretnénk, nagy lyukú reszelőn reszeljük le).
- lépés: Ha a krumpli átpuhult, oszlassuk el rajta a besamelt, rajta a húst, végül szórjuk meg reszelt sajttal.
- lépés: süssük további 15 percig, már fólia nélkül, hogy a sajt szépen elolvadjon.





