Hozzávalók:
- 500 g sütőtök sütve
- 500 g burgonya
- 2 fej hagyma (vörös vagy lila)
- 3 gerezd fokhagyma
- 2-3 ek. olívaolaj
- 2 ek. leves fűszersó
- 1 tk. rozmaring
- 1 tk. pirospaprika
- 1. tk. kurkuma
- bors ízlés szerint
Tálaláshoz:
- tökmag olaj
- tökmag
- magvak
- chili
- rozskenyér
Elkészítés:
- lépés: A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát felkockázzuk. Olívaolajon megdinszteljük a fokhagymával együtt. A rozmaringot és a fűszersót is hozzáadjuk.
- lépés: Ha üvegesre sült a hagyma kb. 2 dl vízzel felöntjük és fedő alatt pároljuk.
- lépés: A burgonyát is felkockázzuk, hozzáadjuk a hagymához és ha szükséges pótoljuk a vizet, hogy ellepje a krumplikat is.
- lépés: Amint a krumpli átfőtt, hozzáadjuk a héjától megszabadított sütőtök gerezdeket is. További vízzel öntsük fel, hogy ezt is teljesen ellepje.
- lépés: Jól keverjük össze a fazekunk tartalmát, majd turmixoljuk homogén állagúra.
- lépés: A pirospaprikát, a kurkumát és a borsot is adjuk hozzá, pár percig főzzük össze az ízeket.
Tálaljuk tökmagolajjal, magvakkal, valamint egy leheletnyi chilipehellyel.
A bio rozskenyér tökmagokkal kiváló mártogatós hozzá.





