Barion Pixel

Sütőtök krémleves

Hozzávalók:

  • 500 g sütőtök sütve
  • 500 g burgonya
  • 2 fej hagyma (vörös vagy lila)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 ek. olívaolaj
  • 2 ek. leves fűszersó 
  • 1 tk. rozmaring
  • 1 tk. pirospaprika
  • 1. tk. kurkuma
  • bors ízlés szerint

 

Tálaláshoz:

 

Elkészítés:

  1. lépés: A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát felkockázzuk. Olívaolajon megdinszteljük a fokhagymával együtt. A rozmaringot és a fűszersót is hozzáadjuk.
  2. lépés: Ha üvegesre sült a hagyma kb. 2 dl vízzel felöntjük és fedő alatt pároljuk.
  3. lépés: A burgonyát is felkockázzuk, hozzáadjuk a hagymához és ha szükséges pótoljuk a vizet, hogy ellepje a krumplikat is.
  4. lépés: Amint a krumpli átfőtt, hozzáadjuk a héjától megszabadított sütőtök gerezdeket is. További vízzel öntsük fel, hogy ezt is teljesen ellepje.
  5. lépés: Jól keverjük össze a fazekunk tartalmát, majd turmixoljuk homogén állagúra.
  6. lépés: A pirospaprikát, a kurkumát és a borsot is adjuk hozzá, pár percig főzzük össze az ízeket.

 

 

 

 

Tálaljuk tökmagolajjal, magvakkal, valamint egy leheletnyi chilipehellyel.

A bio rozskenyér tökmagokkal kiváló mártogatós hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.