Barion Pixel

Ropogós rizspapír falatkák

 

 

Hozzávalók:

 

Töltelék:

  • ⅓ fej lila káposzta legyalulva
  • 2 fej vöröshagyma vékonyra szelve
  • 4-5 gerezd fokhagyma reszelve
  • 2-3 marék sajt durvára reszelve
  • só, bors ízlés szerint
  • újhagyma a díszítéshez

 

Mártogatóshoz:

  • 1 dl szójaszósz 
  • 1 ek. sós mogyorókrém opcionális (nagyon kellemes, krémes ízvilágot kölcsönöz a martogatónak) https://biokum.hu/termek/biona-bio-ropogos-foldimogyorovaj-sos-250g/

 

Elkészítés:

  1. lépés: A zöldségeket tisztítsuk meg és vágjuk fel, reszeljük le, valamint a sajtot is reszeljük le.
  2. lépés: Forgassuk össze a töltelék alapanyagait, fűszerezzük.
  3. lépés: Palacsinta sütőt kenjük meg kevés olajjal, egy rizspapírt fektessünk a már felforrósodott serpenyőbe.
  4. lépés: Egy marék tölteléket oszlassunk el a rizspapíron. Hagyjuk sülni.
  5. lépés: Közben egy másik rizspapírt itassunk át vízzel, de éppen csak, hogy még megtartsa a formáját, fektessük a töltelék tetejére.
  6. lépés: Ezalatt az idő alatt az alsó rizspapír már kellően megpirul, sütőlapát segítségével fordítsuk meg és a másik oldalát is pirítsuk barnára.
  7. lépés: Ollóval vágjuk vékonyabb csíkokra és szójaszószba mártogatva élvezzük ezt a csábító nassolnivalót.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.