Hozzávalók:
- 1 csomag rizspapír
- 1 ek. oliva olaj
Töltelék:
- ⅓ fej lila káposzta legyalulva
- 2 fej vöröshagyma vékonyra szelve
- 4-5 gerezd fokhagyma reszelve
- 2-3 marék sajt durvára reszelve
- só, bors ízlés szerint
- újhagyma a díszítéshez
Mártogatóshoz:
- 1 dl szójaszósz
- 1 ek. sós mogyorókrém opcionális (nagyon kellemes, krémes ízvilágot kölcsönöz a martogatónak) https://biokum.hu/termek/biona-bio-ropogos-foldimogyorovaj-sos-250g/
Elkészítés:
- lépés: A zöldségeket tisztítsuk meg és vágjuk fel, reszeljük le, valamint a sajtot is reszeljük le.
- lépés: Forgassuk össze a töltelék alapanyagait, fűszerezzük.
- lépés: Palacsinta sütőt kenjük meg kevés olajjal, egy rizspapírt fektessünk a már felforrósodott serpenyőbe.
- lépés: Egy marék tölteléket oszlassunk el a rizspapíron. Hagyjuk sülni.
- lépés: Közben egy másik rizspapírt itassunk át vízzel, de éppen csak, hogy még megtartsa a formáját, fektessük a töltelék tetejére.
- lépés: Ezalatt az idő alatt az alsó rizspapír már kellően megpirul, sütőlapát segítségével fordítsuk meg és a másik oldalát is pirítsuk barnára.
- lépés: Ollóval vágjuk vékonyabb csíkokra és szójaszószba mártogatva élvezzük ezt a csábító nassolnivalót.






