Hozzávalók:
- 200 g datolyapaszta
- 115 g olvasztott vaj
- 150 g barna cukor
- 190 g liszt
- 1 cs. sütőpor
- 2 tojás
- 2 narancs héja reszelve
- 120 ml narancslé frissen facsarva(1 evőkanállal tegyünk félre a mázhoz) vagy
- kb. 2 cm gyömbér lereszelve
- 1 tk. vanília
- 1 tk. kardamom
- ¼ tk. só
- méz/juharszirup
Elkészítés:
- lépés: Keverjük össze a hozzávalókat egy tálban. Ha a datolyapaszta nagyon kemény kis forró vízzel lazítsuk fel. Illetve ha nincs otthon datolyapaszta, akkor kb. ugyanennyi mennyiségű datolyát forró vízbe áztatunk, majd miután felpuhult pürésítünk, hasonó eredményt érhetünk el.
- lépés: A tésztát kb. 20 cm átmérőjű tortaformába, vagy más kisebb formákba osztjuk.
- lépés: 180 ˚C-on 40-45 percig sütjük. Ha pirulna a teteje alufóliával lefedjük.
- lépés: Tűpróbával ellenőrizzük, hogy belül is átsült e a tészta.
- lépés: Hagyjuk kihülni. Naranccsal vagy porcukorral díszítjük.
- lépés: 1 ek. narancslevet összekeverünk kb 60 ml mézzel vagy juharsziruppal, ezzel a finom mázzal tálaljuk.





