Barion Pixel

Konjac (shirataki) tészta koktélrákkal

 

Hozzávalók:

  • 270g konjac tészta 
  • 1 ek. szezámolaj 
  • 100g koktélrák
  • 1 kisebb fej cukkini kockára vágva
  • 2 db paradicsom felkockázva
  • 3-4 gerezd fokhagyma lereszelve
  • 1 ek. szezám mag
  • 1 ek. szójaszósz 
  • só, bors ízlés szerint 
  • friss zöldfűszerek a tálaláshoz petrezselyem, újhagyma

 

Elkészítés

  1. lépés: Wokban felhevítjük az olajat, átfuttatjuk benne a fűszereket.
  2. lépés: Hozzáadjuk a rákot, a cukkinit és a paradicsomot. Hagyjuk, hogy elfője a levét.
  3. lépés: Közben leszűrjük a tésztát és átmossuk.
  4. lépés: A shirataki tésztát hozzá forgatjuk a wok tartalmához és hozzáadjuk a szójaszószt is.
  5. lépés: Apróra vágott zöldfűszerekkel tálaljuk.

 

Konjec (Shiratki) tészta

Japánból származó gyakorlatilag kalóriamentes tésztaféle, amely az ördögnyelv gyökeréből készül. Nagy előnye, hogy glutén- és allergénmentes, így lisztérzékenyek és ételallergiások is fogyaszthatják. Mivel íztelen és színtelen, könnyen átveszi a szószok, fűszerek ízét, diéta során nem kell nélkülöznünk, ezzel a nagyszerű tésztafélével teljes mértékben élvezhetjük a számunkra kedves ízeket. Fő összetevője a GLÜKOMANNÁN rost, amely hozzájárul a teltségérzet kialakulásához, valamint  segít a vércukorszint és a koleszterinszint szabályozásában.

Jó szívvel ajánlom ezt a csoda ételt!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.