Hozzávalók:
- 270g konjac tészta
- 1 ek. szezámolaj
- 100g koktélrák
- 1 kisebb fej cukkini kockára vágva
- 2 db paradicsom felkockázva
- 3-4 gerezd fokhagyma lereszelve
- 1 ek. szezám mag
- 1 ek. szójaszósz
- só, bors ízlés szerint
- friss zöldfűszerek a tálaláshoz petrezselyem, újhagyma
Elkészítés:
- lépés: Wokban felhevítjük az olajat, átfuttatjuk benne a fűszereket.
- lépés: Hozzáadjuk a rákot, a cukkinit és a paradicsomot. Hagyjuk, hogy elfője a levét.
- lépés: Közben leszűrjük a tésztát és átmossuk.
- lépés: A shirataki tésztát hozzá forgatjuk a wok tartalmához és hozzáadjuk a szójaszószt is.
- lépés: Apróra vágott zöldfűszerekkel tálaljuk.
Konjec (Shiratki) tészta
Japánból származó gyakorlatilag kalóriamentes tésztaféle, amely az ördögnyelv gyökeréből készül. Nagy előnye, hogy glutén- és allergénmentes, így lisztérzékenyek és ételallergiások is fogyaszthatják. Mivel íztelen és színtelen, könnyen átveszi a szószok, fűszerek ízét, diéta során nem kell nélkülöznünk, ezzel a nagyszerű tésztafélével teljes mértékben élvezhetjük a számunkra kedves ízeket. Fő összetevője a GLÜKOMANNÁN rost, amely hozzájárul a teltségérzet kialakulásához, valamint segít a vércukorszint és a koleszterinszint szabályozásában.
Jó szívvel ajánlom ezt a csoda ételt!





