Hozzávalók:
Tésztához:
- 10 dkg cukor
- 60 dkg liszt
- 2 db tojás2,5 dl tej
- 1 zacskó száraz élesztő
- 1 csipet só
- 10 dkg vaj vagy kókuszzsír
Töltelékhez:
- 10 dkg szobahőmérsékletű vaj / kókuszolaj
- 20 dkg barna cukor
- 3 ek. fahéj
Mázhoz:
- 15 dkg görög joghurt
- 15 dkg porcukor
Elkészítés:
- lépés: Langyosítsuk meg a tejet és egy evőkanál cukorral ( a 10 dkg-ból), illetve az élesztővel keverjük össze, hagyjuk felfutni.
- lépés: Ez idő alatt egy nagyobb tálban mérjük ki a többi hozzávaló a tésztához. A felfutott élesztőt is hozzáöntjük. Robotgép segítségével összedolgozzuk a tésztát. Letakarva hagyjuk 1 órát kelni.
- lépés: Ha nagyjából megduplázta a méretét, nyújtólapon fél cm vastag téglalapot nyújtunk.
- lépés: A szobahőmérsékletű vajat elkenjük rajta, a cukrot a fahéjjal elkeverjük és egyenletesen eloszlatjuk a felszínén. Majd feltekerjük a tésztát.
- lépés: Kb. 3 cm széles szeletekre vágjuk a csigát és sütőpapírral bélelt tepdibe fektetjük őket. Letakarva újabb 20 percig pihentetjük. Közben a sütőt előmelegítjük 180˚C-ra.
- lépés: A csigákat kb 25-30 perc alatt készre sütjük, amíg aranybarna nem lesz.
- lépés: Amíg sül a csiga, kikeverjük a mázat, amint megsült megkenjük vele a tetejét.
Fantasztikusan finom!



