Barion Pixel

Fahéjas csiga

Hozzávalók:

Tésztához:

Töltelékhez:

Mázhoz:

  • 15 dkg görög joghurt
  • 15 dkg porcukor

 

Elkészítés:

  1. lépés: Langyosítsuk meg a tejet és egy evőkanál cukorral ( a 10 dkg-ból), illetve az élesztővel keverjük össze, hagyjuk felfutni.
  2. lépés: Ez idő alatt egy nagyobb tálban mérjük ki a többi hozzávaló a tésztához. A felfutott élesztőt is hozzáöntjük. Robotgép segítségével összedolgozzuk a tésztát. Letakarva hagyjuk 1 órát kelni.
  3. lépés: Ha nagyjából megduplázta a méretét, nyújtólapon fél cm vastag téglalapot nyújtunk.
  4. lépés: A szobahőmérsékletű vajat elkenjük rajta, a cukrot a fahéjjal elkeverjük és egyenletesen eloszlatjuk a felszínén. Majd feltekerjük a tésztát.
  5. lépés: Kb. 3 cm széles szeletekre vágjuk a csigát és sütőpapírral bélelt tepdibe fektetjük őket. Letakarva újabb 20 percig pihentetjük. Közben a sütőt előmelegítjük 180˚C-ra.
  6. lépés: A csigákat kb 25-30 perc alatt készre sütjük, amíg aranybarna nem lesz.
  7. lépés: Amíg sül a csiga, kikeverjük a mázat, amint megsült megkenjük vele a tetejét.

 

 

Fantasztikusan finom!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.