[bws_pdfprint display=’pdf,print’]
Előkészítési idő
Pihentetési idő
Teljes idő
Típus
Mennyiség
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 250g főtt cékla (több áruházban is kapható vákuumcsomagolásban)
- 3 db tojás
- 100g datolya paszta
- 50g rizsliszt
- 50g aprószemű zabpehely
- 4 ek holland kakaópor
- 100g Rapunzel Étcsokoládé
- 100g kókuszzsír
- 1 csipet só
- 1 tk sütőpor
Opcionális:
- Kókuszzsír spray
- étcsoki csepp
- liofilizát eper
Elkészítése:
- A céklákat kisebb darobokra vágva, a tojással és a datolyapasztával összeturimxoljuk.
- A homogén ciklámenszín pürét a rizsliszttel, a zabpehellyel és a kakaóporral összekeverjük.
- Az eredményt akár pár óra hosszát is lehet állni hagyni, de legalább 20 percet érdemes, hogy a zabpehely kellően átpuhuljon.
- Eközben a kókuszzsírt és a csokoládét felolvasztjuk. (Vízgőzben ajánlott, de rohanós időben a mikró is megteszi.)
- Végül a maradék hozzávalót is belekeverjük a szemetgyönyörködtető masszába.
- Nagyjából 20x25cm tepsit kókuszzsír sprayvel körbefújunk(ezt a lépést sütőpapírral is helyettesíthetjük), a tésztát belesimítjuk és 180 fokon kb 25-30 perc alatt készre sütjük.
- Amint kész egy marék étcsoki cseppel és liofilizált eperrel díszítjük.
- Érdemes megvárni, hogy kihűljön, mert akkor könnyebben lehet szeletelni, azonban melegen, egy gombóc vanília fagylalttal is ellenállhatatlan!