Barion Pixel

Sütőtökös sulirúd

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Süssük meg a sütőtököt, hagyjuk kihűlni.
  2. Közben mérjük ki a száraz hozzávalókat egy keverőtálba, készítsünk mélyedést a közepébe.
  3. Nagyjából 2 kisebb cikk sütőtök héját távolítsuk el, majd pürésítsük össze, tegyük egy mérőkancsóba, öntsük fel annyi tejjel, hogy együtt 1.5dlt adjanak ki.
  4. Mérjünk ki 1,5 dl vizet és adjuk a nedves hozzávalókat is a keverékhez.
  5. Géppel vagy kézzel keverjük össze.
  6. Amikor a tészta összeáll, sima és fényes, nem tapad a tálhoz, lefedjük és kelesztjük kb 30 percen keresztül.
  7. A megkelt tésztát vékonyan meglisztezett konyhapultra vagy nyújtódeszkára szedjük.
  8. 10 egyforma darabra osztjuk és egyesével gömbölyítjük őket. Lefedve 10 percig kelesztjük.
  9. A gombócokat kb 2-3 mm vastag ovális formára nyújtjuk, nagyjából kézfej méretűekre. A rövidebb oldaluk felől feltekerjük őket, majd kb 20 cm hosszúra sodorjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket és további 30 percig letkarva pihentetjük. 
  10. Közben a sütőt 200˚C-ra előmelegítjük.
  11. A megkelt kifliket a forró sütőbe toljuk, 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük. Jót tesz neki, ha sütés közben néhányszor vízzel bespriccelünk, gőzös levegőt teremtve a sütőben.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.