A sárga színű csicseriborsóliszt 100% -ban őrölt csicseriborsóból készül, diós és édes ízű. Magas fehérje- és rosttartalommal rendelkezik, cinket, vasat és B6-vitamint tartalmaz. A finom pörkölés különösen aromássá teszi. A csicseriborsó liszt nagyon sokoldalú, édes és sós ételekhez is alkalmas. Ideális főzéshez vagy sütéshez – a csicseriborsó mindig értékes kiegészítő és finom alternatívája a szokásos lisztnek. Tojáshelyettesítőként is használható: 1 tojást helyettesíthetünk 1 evőkanál liszttel + 2 evőkanál vízzel.
Átlagos tápérték 100g-ra:
Kalória 1508 kJ / 358 kcal
Zsír 6,40 g, amelyből telített zsírsavak 0,92 g
Szénhidrátok 46,90 g
Cukor 2,40 g
Élelmi rost 15,0 g
Fehérje 20,80 g
Só 0,088 g
Tárolja hűvös, száraz és sötét helyen.